Ryktet surr på to sykepleiere i Emory Healthcare anerkjent som eksepsjonell i …

Legen avbryter innen 18 sekunder etter at det aller første problemet er gitt og griller ham på symptomene, ved å bruke en serie lukkede spørsmål som skal responderes på enten ja eller nei. Han stiller en diagnose og skriver resept, og når han berømmer pasienten, er det et signal om at besøket er over, «sier Hawks.

Så hvor inspirert vil han være å ta medisinene sine? Han er kanskje ikke i det hele tatt trygg på at stoffet vil hjelpe.»Et voksende organ av forskningsstudie publisert de foregående 20 årene har avslørt at arten av lege-pasient-samtalen har en direkte betydning for overholdelse. En banebrytende studie fra 1976 så på klienter med hypertensjon, en gruppe som er kjent for å overse å ta medisinen sin, siden sykdommen deres ofte ikke har noen tegn.

Buzz om hvorfor det er viktig å holde seg til det høye kolesterolet ditt …

Seksti prosent av disse pasientene tok medisiner regelmessig sammenlignet med 32 prosent for en kontrollgruppe hvis leger ikke hadde gjennomgått nøyaktig samme trening. Plassen var på samme måte bred når blodtrykkskontrollen ble vurdert: det var tilfredsstillende for 69 prosent av eksperimentgruppen, men for bare 36 prosent av kontrollgruppen.

«Selv intonasjonen har vist seg å påvirke om pasienter holder besøkene sine,» uttaler Rotter. Det ville imidlertid være feil, for å pigeonhole medisinske fagpersoner hvis interaksjonsdesign ikke oppmuntrer til etterlevelse som kald og ufølende. «Noen leger er velmenende og medfølende, men klarer ikke å konstruere gjenopprettende forhold til pasienter som vurderer deres tro og verdier,» heter det.

Hva gjør hvordan du holder deg til behandlingsplanen din gjør?

I stedet for å veilede hva legen forstår om en bestemt sykdom, må legen fokusere på hva pasienten trenger å forstå for å være en effektiv partner i https://norsk-apotek.com/chloroquine-kjope/ helsevesenet. Interaksjonsevner som fremmer etterlevelse er ikke tøffe å oppnå. Denver internist Frederic w. Platt, MD, som har komponert to bøker om kommunikasjon av lege-pasient, koker det ned til tre ord: lær mer.

Enig om problemet. Oppdag om du og pasienten nøyer seg med hva problemet er. «En pasient med hodepine kan tro at den utløses av en bihulebetennelse, som burde behandles med et antibiotikum,» sier Platt. «Du, legen, kan tro at det er migrene og krever en annen medisinering.

Hva betyr NC AHEC CHW spesialtreningsprogram?

Når du og pasienten bosetter seg på diagnosen, kan du sette oppnåelige mål. «Hvis en hypertensiv pasient har et diastolisk blodtrykk på 120, kan det hende du ikke ønsker å prøve å få det ned under 90 umiddelbart,» sier Mengel. «Du kan foreslå 110 som et kortsiktig mål. Så snart dette faktisk er oppnådd, kan du bruke den suksessen til å motivere pasienten til å minimere den mye mer.

Jobe, MD, Senior Associate Dean og professor i husholdningsmedisiner ved East Carolina University School of Medicine, tok denne trinnvise metoden med en diabetisk kvinne på insulin hvis kostholdsplan besto av for masse sukkerholdig mat. «Hun konsumerte 12 bokser med brus om dagen,» uttaler Jobe, en annen medgründer og styremedlem i typiske bakkeløsninger.

Hvordan du holder deg til behandlingsplanen din

Det er mer enn ett kosthold for å redusere vekt, og det er mer enn ett medikament å behandle depresjon. Erkjenner som gir klientens rom for involvering i hans/hennes omsorg. Mengel anbefaler å evaluere en fornuftig serie med behandlingsalternativer, gå over fordelene og mulige bivirkninger av hver og en når det gjelder klienten kan forstå.